Boligsociale indsatser
Hvad er boligsociale indsatser?
Landsbyggefonden er en central spiller i den sociale udvikling af udsatte boligområder. De overordnede målsætninger for områderne er fastlagt i politiske aftaler og vedtaget i Folketinget. Iht. almenboligloven § 91a, kan Landsbyggefonden yde tilskud til en social og forebyggende indsats i problemramte boligområder gennem boligsociale aktiviteter og huslejestøtte. Fonden finansierer og sætter rammer for hovedparten af de boligsociale indsatser i disse områder, og har siden 2011 investeret i alt 2,4 mia. kr. i boligsociale indsatser.
Kommuner, boligorganisationer og civilsamfund samarbejder om det nære møde med borgeren i de boligsociale indsatser, og indsatserne er derfor kendetegnet ved at rumme et helhedsorienteret samarbejde på tværs af parter.

En boligsocial indsats er en supplerende lokal indsats, der understøtter områdets velfærdsindsatser og kernedrift. Ofte inddrages det lokale forenings- og erhvervsliv og løsningerne udvikles sammen med beboerne.
Fakta om igangværende boligsociale indsatser

Fire indsatsområder
De boligsociale indsatser er lokalt forankrede 4-årige indsatser, og rammerne er fastlagt i samarbejdsaftaler. I disse aftaler beskrives organisering, indsatser, mål og indikatorer under fire overordnede indsatsområder:
Vil du vide mere om Landsbyggefondens boligsociale indsatser
Aviaja er centerchef for ’Center for Boligsocial indsats, kommunikation og bystrategi’ med ansvar for centerets opgaver.
Centeret har ansvar for fondens bevillinger til sociale indsatser i boligområder, hvor beskæftigelse, uddannelse og sammenhængskraft kan styrkes.
Herudover understøtter centeret fondens bystrategiske tilgang med fokus på at koble indsatsgreb og finansieringer og samle parter om en langsigtet udvikling af boligområder i tilknytning til byen.
Endelig har centeret ansvar for fondens kommunikation.