Christina Dyrberg - IMG_3498.jpg

Billedreportage: Kom med til LBF's jubilæumsudstilling ved årets Almene Boligdage

Oplev eller genoplev glimt fra jubilæumsudstillingen ved årets Almene Boligdage, der løb af stablen i og omkring Aarhus i dagene d. 17. og 18. november 2017.

Som afslutning på årets markering af Landsbyggefondens 50 år i den almene sektors tjeneste havde Landsbyggefonden - i forbindelse med Almene Boligdage - bygget en udstilling i Gellerup/Toveshøjs midlertidige aktivitetshus kaldet Gazellefarmen.

 

billed
Aktivitetshuset Gazellefarmen - placeret midt i den kæmpemæssige renovering af Gellerup/Toveshøj - lagde rammer til Landsbygge­fondens jubilæumsstilling.

Landsbyggefondens jubilæumsudstilling - tæt på beboerne i Gellerup

Gennem udstillingens bannere, plancher, bøger, IPads, touch screen og levende billeder fik de besøgende fortalt historien om Landsbyggefondens virke - glimt af, hvad Landsbyggefonden er - og hvad den kan bruges til.

Udstillingen indgik som en særskilt aktivitet i messen Almene Boligdage, der blev afviklet i og omkring Aarhus. Messens deltagere kunne melde sig på en ekskursion rundt i den kæmpemæssige renovering af området - og denne tur havde endemål i jubilæumsudstillingen.

 

Flyin
Det første, der mødte de besøgende ved udstillingen, var varme drikke og lokalt producerede fristelser til ganen - i det såkaldte 'fly-in'-område, der ledte op til den egentlige udstilling.

Udstillingen blev til i samarbejde med en række lokale kræfter

Udstillingens mange stumper og stykker blev produceret i samarbejde med lokale håndværkere og virksomheder. Skilte og bannere blev produceret af et trykkeri i området, udstillingens borde, stole og skamler blev produceret af en lokal tømrer, og AV-udstyret skulle heller ikke transporteres langt.

Gæsterne ved udstillingen blev budt velkommen med kaffe, te og chokoladedadler produceret af madfællesskabet Smag à La Gellerup.

 

Beboere bag disken
Ayan Ibrahim fra Smag à La Gellerup sørgede for, at gæsterne efter en længere rundtur i lokalområdet fik noget varmt i koppen.

 

dadler
Et sikkert hit var de chokolade-overtrukne dadler, som madfællesskabet Smag à La Gellerups etniske medlemmer havde fremstillet og pakket.

Masser af information og networking

De mange kvadratmeter blev hurtigt fyldt op, når ekskursionen i Gellerup/Toveshøj sluttede af i Gazellefarmen. Almene Boligdage-messen havde godt 1.200 tilmeldte deltagere, og en del af disse havde valgt at slå vejen forbi udstillingens mange tilbud.

 

People
Der blev hurtigt godt fyldt, når ekskursionen i lokalområdet havde endemål i Landsbyggefondens udstilling.banners
Gazellefarmens højloftede lokaler var udnyttet til at hænge en række bannere op. Hver var påtrykt en tekst, der beskriver et af de aktivitetsområder, Landsbyggefonden bliver anvendt til.

Bogudgivelser i fokus

I udstillingens 'bookstore-område' var der frit udsyn til en række af de bogudgivelser, som Landsbyggefonden har været med til at bringe til verden. Centralt i opstillingen stod fondens jubilæumspublikation "Boligområder i bevægelse".

 

Bookstore
I udstillingens 'boglade' kunne de besøgende bladrer i fire fondsstøttede udgivelser.

Besøg vores jubilæumssite

Landsbyggefondens jubilæumssite samler et væld af fortællinger om en dynamisk almen sektor, der konstant søger og skaber løsninger. For en bedre fremtid for beboerne i den almene sektor.

På lbf50.dk kan du finde tekst og billeder om en lang række af de projekter, der landet over gennemføres med støtte fra Landsbyggefonden.