Danmarkbolig.dk: En hurtig vej til en almen bolig

Der er mange ting, der skal gå op, når man vil skrive sig op til en bolig. Og de fleste ved, hvor svært det kan være at finde det helt rigtige sted til ens behov.

Med flere end 500 almene boligorganisationer i Danmark – og endnu flere afdelinger inden for hver – har besværet med at besøge og gennemtrawle de enkelte organisationers hjemmesider hidtil været en lidt uoverskuelig proces.

Men nu er tiden, hvor boligjagten krævede lange aftener foran skærmen, forbi. I samarbejde med Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, KL og BL har Landsbyggefonden udviklet og finjusteret Danmarks største almene boligportal, DanmarkBolig.dk.

På DanmarkBolig.dk kan man som boligsøgende lynhurtigt og effektivt få adgang til de mange hundredetusinde almene boliger, der findes overalt i landet.

Ordforklaringer

Boligportal

Internetbaseret portal, som giver boligsøgende en indgang til samtlige almene boligorganisationers boliger www.danmarkbolig.dk.

Billede 1 + brødtekst 2
Med DanmarkBolig.dk kan boligsøgende hurtigt få adgang til de mange hundredetusinde almene boliger, der findes overalt i landet.

Kom forrest i køen med fleksibel udlejning

En lang række kommuner og boligorganisationer har valgt at indføre fleksibel udlejning, som betyder, at man som boligsøgende kan komme foran i køen til en lejebolig, hvis man opfylder bestemte kriterier.
Hvis du for eksempel er under uddannelse eller pendler til arbejde i den pågældende kommune, kan du klikke dig frem til de boliger, der bliver tilbudt ansøgere som dig før andre på almindelig venteliste.
Det gælder også, hvis du søger som familie med hjemmeboende børn, hvis du er fraskilt eller pensioneret eller noget andet, der giver dig fortrinsret i bestemte kommuner og boligorganisationer. Det eneste, du selv skal gøre for at se, hvor du har en særlig fordel, er at angive de forhold, der gælder for dig.

Opret en personlig søgeprofil

Er du boligsøgende, er det en god idé at oprette din egen søgeprofil, så din boligsøgning tager udgangspunkt i dine personlige behov og ønsker. Med en søgeprofil på DanmarkBolig.dk kan du gemme relevante boligopslag og gemme de boligsøgninger, hvor du har tilpasset dine behov i forhold til område, pris, kvadratmeter og andre særlige ønsker.

Så kan du også nemt og hurtigt genoptage din søgning og holde dig opdateret om nye, relevante, ledige boliger, når chancen byder sig.

Forbedrede søgevisninger og stærkere profilering

I 2018 er der tilføjet en ny mulighed i visningen af boliger på søgeportalen. En stor del af boligorganisationerne har indberettet så målrettede links, at de boligsøgende nu oplever større sammenhæng og genkendelighed, når de sendes fra Danmarkbolig.dk til organisationernes egne hjemmesider.

Der bliver fortsat gennemført en generel informationsstrategi, der omfatter alle medvirkende boligorganisationer. Denne strategi rummer en særlig satsning på Facebook som kampagneredskab. Satsningen skal bringe målrettet omtale af en række tilbud på Danmarkbolig.dk ud til den boligsøgende.

I 2018 har der været fokus på opskrivning på venteliste og initiativet i Facebook-regi har i den forbindelse besøgt Jylland i form af gættelegen ”Danmarkbolig-dysten”. Her var temaet huslejeniveauer i almene boliger med forskellig beliggenhed.

Læs mere på Danmarkbolig.dk

Fotos i artiklen: Lars Just