Renovering skaber bedre betingelser for mangfoldighed

Svendborg

Boligselskabet BSB Svendborg

De efterhånden mange år på bagen havde sat sine spor på afdeling 7502 i Svendborg, og en gennemgang af boligernes stand vidnede om, at en renovering var på sin plads.

Afdeling 7502 er en del af Boligselskabet BSB Svendborg og blev oprindeligt opført i 1950'erne og 1960'erne. Se med her og bliv klogere på, hvordan afdelingens boligforhold blev optimeret og i dag rummer bedre betingelser for at huse en bredere skare af beboere.

Klik og hør senior projektleder Hans C. Sørensen fortælle om renoveringen og dens betydning for boligafdelingen.

Renoveringens omfang

Forud for renoveringen bestod afdelingen af 275 boliger, der i forbindelse med renoveringen blev reduceret og ombygget til 250 lejligheder. Under renoveringen arbejdede man ud fra tre renoveringskategorier: modernisering, tilgængelighed og sammenlægning. 

Under renoveringen blev 112 af boligerne moderniseret med nyt køkken og bad, mens sammenlægningen af en række boliger har resulteret i 60 splinternye og større lejligheder. 

Desuden rummer afdelingen i dag 78 tilgængelighedsboliger. Boligerne er blandt andet karakteriseret ved bredere indgangsdøre og elevatorer i opgangene. 

Boliger med fremtid i

Renoveringen har medvirket til, at de mange lejligheder i dag ikke alene er fremtidssikrede, men også efterlever tidens boligkrav. Derudover forudser man, at renoveringen på sigt vil munde ud i en øget mangfoldighed blandt beboere. Dette skyldes blandt andet de nye tilgængelighedsboliger og sammenlægningen af boliger, der har skabt mere familievenlige forhold.

Hvis du vil vide mere om renovering og boligkvalitet