Renovering med respekt for datidens arkitektur

Randers

Schousgadekvarteret i Randers

I hjertet af Randers finder man Schousgadekvarteret, der forud for renoveringen var karakteriseret af nedslidte ejendomme. Se med og bliv klogere på, hvordan de knapt 200 år gamle ejendomme blev transformeret til attraktive og tidssvarende hjem.

Forud for renoveringen bar Schousgadekvarteret præg af mange års slitage, der havde sat sine spor.  Desuden generede fortidens byggetekniske fejl beboernes tilværelse.

Boligernes dårlige og utidssvarende stand resulterede i mange tomme lejemål. Det stod derfor klart for enhver, at noget måtte gøres. 

Tag med til Randers og hør bestyrelsesformand Jan Guldmann fortælle om renoveringsprojektet.

Renoveringens omfang

Renoveringen stod på fra 2017 til slutningen af 2018. I dag rummer Schousgadekvarteret fire ejendomme med 23 lejligheder i varierende størrelse og indretning. Med renoveringen har lejemålene fået nyt køkken og bad, og der er desuden blevet etableret ventilationsanlæg og elevatorer. Derudover har ejendommene fået nye vinduer, der bidrager til en bedre varmeøkonomi.

Under renoveringen var der et stort fokus på at bevare kvarterets særlige arkitektur. Derfor er ejendommene blevet moderniseret med respekt for datidens byggestil. 

 

Hvis du vil vide mere om renovering og boligkvalitet