Gennemgribende energirenovering

Frederikshavn

Borgmester Hassings vej i Frederikshavn

Et af renoveringens formål var at få bugt med de utætte boliger, der resulterede i dårligt indeklima. Dette tog Frederikshavn Boligforening hånd om, da beslutningen om modernisering af boligerne blev taget. Renoveringen mundede ud i et innovativt resultat.

Se hvordan boligforeningen rejste fra efterkrigstidens utætte huse mod en fremtid med boliger, hvor netto-energiforbruget nærmer sig 0. Det var en rejse, der gav værdi for både forening og beboere:

Følg boligrenoveringen på Borgmester Hassingsvej, der har givet værdi både til beboere og Frederikshavns Boligforening.

Bedre indeklima til glæde for beboerne

En forbedring af indeklimaet hæmmer fugt og svamp i boligerne, hvilket var et vigtigt punkt i renoveringen for direktør Kim Madsen.

Beboerne orienterer sig i deres forbrug af vand, varme, el og fugt via et panel med smileyer. Yderligere viser panelet også, hvor ressourcerne kommer fra. El kan for eksempel komme fra solenergi, dette indikeres med en smiley, der bærer solbriller og skriften ”sol-el”.

Konkurrencedygtige boliger

Konkurrencedygtige boliger var også et mål i renoveringen, dette kommer blandt andet til syne i den faste husleje. Den form for lån, der blev taget under renoveringen sørgede nemlig for, at huslejen ikke ville stige.
Inden renoveringen påbegyndte, stod der 30 utætte lejligheder, der trængte til en kærlig hånd.

Efter renoveringen blev de 30 lejligheder forvandlet til 24 topmoderniserede boliger.
Grunden til det reducerede antal lejligheder ligger i ønsket om varierende størrelser af boliger.

De 24 lejligheder har fået større rum og altaner, der gør det nemmere at imødekomme fremtidige beboers ønsker.

Lavenergiforbrug – også under renovering

Solenergi drev entreprenørmaskinerne under renoveringen, yderligere bliver der hentet varme fra jordboringer i 125 meters dybe hul.  Jordvarmen gavner også boligerne, og dermed bliver ikke kun de renoverede bygninger til nulenergiboliger, men i bygningsprocessen var energiforbruget også et fokuspunkt.

Hvis du vil se mere om energirenovering