Udvikling af fællesrum og gårdmiljø

Silkeborg

Bryndumsvej i Silkeborg

Renoveringen havde to fokuspunkter. Lejlighedernes indre skulle gøres lysere og være mere rummelige. Desuden skulle der skabes flere og bedre muligheder for fælles aktiviteter mellem beboerne.

Se med i videoen, hvordan lejlighederne er blevet moderniseret. Foruden at badeværelser og køkkener er renoveret, har lejlighederne også fået en altan.

Yderligere er fire opgange gjort ældre- og handicapvenlige, da der er indsat elevatorer. Lejlighederne i disse opgange giver beboerne mulighed for at blive boende længst muligt i egne hjem.

Klik på videoen og hør afdelingsformand Susse Ibsen fortælle blandt andet om de nye tiltag i styrkelsen af fællesskabet i boligområdet.

Arealer der inviterer til aktivitet

Boligafdelingens udearealer er ligeledes blevet rekonstrueret. Små gårdhaver er indrettet til fælles brug og inviterer til aktivitet imellem beboerne.

Yderligere er der kommet et centralt gårdmiljø med et grillområde, hvor beboerne kan mødes og benytte sig af faciliteterne.

Afdelingen har også fået en gildesal med to tilhørende gæsteværelser, der fungerer som aktiver til at fremme fællesskabet.

 

Fælles arrangementer på tværs af afdelinger

Afdelingsformand Susse ser nye muligheder med gildesalen. Hun håber, at den vil blive brugt af afdelingerne imellem for at skabe et fællesskab på tværs af de mange små afdelinger i boligområdet.

Susse fortæller, at renoveringen allerede har båret frugt. Fællesskabet imellem beboerne er blevet større med de nye muligheder for at mødes i det nye udendørs sociale rum.

Hvis du vil se mere om tilgængelighed og fællesrum