Udvikling af uderum

Hedehusene

Charlotteager i Hedehusene

Beboerne i Charlotteager stod med et stort udendørsareal, men der manglede liv og bedre mulighed for socialt samvær. Beboerne blev inviteret til workshops, hvor de i samarbejde med arkitekter kunne udvikle tegninger til områdets nye design.

Det nye grønne udeareal blev designet ud fra det fokus, at det skulle have en forbedrende social effekt. Yderligere fik alle beboerne mulighed for at komme med forslag. Se i videoen, hvordan beboerne og arkitekterne i fællesskab fik kabalen til at gå op.

Se Charlotteager I & II’s boligområdes ydre forvandling med input fra både beboer og ejendomsmester.

Beboernes samarbejde med arkitekter

Beboer Karen Nørrebro har været glad for muligheden for at samarbejde med arkitekterne. Det har gjort beboerne glade og engagerede, at de har været med ind over planlægningen.

Målet med miljøforbedringerne i Charlotteager var at give området et forskønnende løft. Derudover lå fokus også på, at der skulle skabes flere varierede udeområder, der inviterer til socialt samvær.

På trods af, at Karen Nørrebro i bakspejlet godt kunne have tænkt sig mere tid med arkitekterne, er hun tilfreds med udfaldet.

 

Opgradering af udearealerne

Udearealernes løft skulle give en mere imødekommende udtryk, når man ankommer til boligområdet. Dette blev iværksat ved at gøre den centrale gade mere grøn - med flere planter og farverige plantebede. Der er gjort plads til områder med både spil som petanque og skak, og til et udekøkken.
 

Hvis du vil se mere om uderum og gårdmiljø