Opgør med byggeskader og øget boligkvalitet

Præstø

Egelyparken i Præstø

Boligområdet ligger med udsigt til Præstø Fjord og rummer 102 boliger, der alle har været påvirket af renoveringen. Bygningskonstruktør og projektkoordinator Bo Hansen fortæller, at målet med renoveringen var en energioptimering og et forbedret indeklima. Læs med og få indblik i renoveringens resultat og effekt.

Bo Hansen udbreder projektets omfang ved at give et indblik i fremtidssikringen af Egelyparken. I forbindelse med renoveringen etablerede man 12 tilgængelighedsboliger, der både er ældre og handicapvenlige. Klik på videoen og se Egelyparkens forvandling.

Byggeleder Anders Nymand fortæller om renoveringens omfang, og Bente og Anker beretter om renoveringens resultat fra en beboersynsvinkel.

Energivenlige boliger

Beboerne vil fremadrettet kunne mærke renoveringens effekt på deres varmeregninger. Vinduer og døre er blevet skiftet ud for at hindre utætheder og mindske vedligeholdelsen på længere sigt.

Udearealerne til Egelyparken fik yderligere en legeplads og en petanque bane, der gavner den oplevede kvalitet af boligområdet.

Beboerinddragelse

Egelyparken får et kvalitetsløft af bygningerne. Desuden kan beboerne nyde de nye badeværelser og køkkener. I forbindelse med valg af inventar til køkken, har beboerne været inde over. Hver bolig i Egelyparken har derfor fået et individuelt særpræg.

Bestyrelsesformand Marianne Nyboe beskriver beboerinddragelsen. Desuden udtrykker hun begejstring for renoveringen og tiden op til: ”Det har været en god proces”.

Hvis du vil se mere om boligkvalitet