Innovativ energirenovering

Frederikshavn

Engparken i Frederikshavn

Det største fokuspunkt for Boligforeningen Vesterport var en modernisering af boligernes facader. Dermed gav man området et udseendemæssigt løft efter vind og vejr havde sat sine spor igennem de sidste 30 år. Yderligere var det vigtigt, at renoveringen foregik miljøvenligt, da Frederikshavns Kommune prioriterer energivenlighed højt.

Renoveringen omfattede 165 lejemål og blev betegnet som en kraftig visuel transformation. Tag et kig på videoen og se, hvilken effekt dette havde for beboere som Gurli Nielsen, der tidligere ikke var stolt af den måde, boligområdet så ud på.

Se med og få et indblik i en energivenlig renovering i Engparken. Direktør for boligforeningen Steen Møller Andersen og borgmester Birgit Hansen fortæller om processen.

Renoveringens omfang

Renoveringen tog rundt regnet to år at udføre og indbefattede udskiftning af tage, vinduer og døre. Desuden skulle yderfacaderne efterisoleres, og en ny murstensbelægning på bygningerne blev sat på.

Renoveringen foregik miljøvenligt, da der var fokus på lav energi i både renoveringen og i de færdige boliger. Den ekstra isolering af facaderne vil give beboerne mulighed for et mindre energiforbrug fremadrettet.

 

Beboerne

Afdelingsformand for Engparken Gurli Nielsen så ved renoveringens start, frem til de nyrenoverede boliger, da hun er glad for det område, hun bor i. Boligernes tidligere slidte ydre havde en negativ effekt på beboerne.

Gurli Nielsen er sikker på, at renoveringens effekt vil være til stor glæde for alle beboerne. Yderligere kan beboerne se frem til nyrenoverede badeværelser og altaner.

Hvis du vil se mere om energirenovering og boligkvalitet