Gennemgribende renovering

Nyborg

Frisengårdsvej i Nyborg

Inspiceringen af boliger i området viste problemer med gulve og revner i væggene. Problemerne udsprang af problemer i kælderens murværk. Boligforeningen AB Holmegaarden fik en udfordring i renoveringen, da de med begrænsede midler skulle udbedre mere end først forventet.

Beboernes ønsker blev mødt i det nye design af lejlighederne. Lejlighedernes køkken og badeværelse gennemgik en større renovering, der gav mulighed for, at lejerne kunne sætte et personligt præg på design.

Se med når formand Max Rasmussen fortæller om renoveringsprocessen, der både indebar udfordringer og et godt samarbejde med beboerne.

Kælderens byggetekniske svigt

Problemerne med revnede vægge og dårlige gulve udsprang af en ringe kvalitet i kælderens murværk.

Formand Max Rasmussen fortæller om ydermurerne i kælderen, der ikke formåede at isolere tilstrækkeligt. Renoveringen indebar, at kælderens mure skulle bygges på ny.

 

Fra forældet til moderne

Inge Madsen har altid synes om sit hjem, trods det lidt gammeldags udtryk. Da Inge og hendes mand flyttede ind, varslede boligforeningen en mulig renovering. Med udsigt til forandring, så de begge frem til muligheden for et moderniseret badeværelse og køkken.

Renoveringen har givet Inge en større glæde ved sin bolig. Igennem renoveringen har hun fået alt det, hun har ønsket sig.

Hvis du vil se mere om boligkvalitet og infrastruktur