Gennemgribende renovering i Randers

Randers

Afd. 14 i Boligselskabet af 2014

Mangel på kloaktilslutning, utætte tage, lukning af det lokale kraftvarmeværk, problemer med klimaskærme, fugt og råd – og mange af områdernes varmekilder stod desuden overfor en udskiftning. Udfordringerne stod i kø da Boligselskabet af 2014’s afdeling 14 skulle renoveres.

Håndværkerne startede i 2018 på den omfattende renovering af afdelingen, som består af ældreboliger, rækkehuse i åbne omgivelser med udsigt til grønne områder og store, gode familieboliger spredt på tre adresser øst for Randers.

Se transformationen i videoen nedenfor:

Renoveringen var tiltrængt, og nu går der forhåbentligt længe før afdelingen trænger til en lignende overhaling.

Utætheder

På Svalevej stod de 26 ældreboliger overfor problemer med klimaskærme, utæt tag og fugt og råd. Især klimaskærmene var hårdt ramt og trængte til en renovering.

Nu står boligerne med renoverede tagkonstruktioner og nye tegltage. Desuden blev en gammel slidt træbeklædning udskiftet.

Lokale udfordringer

Da det lokale kraftvarmeværk i Uggelhuse stod overfor nedlukning, skulle der findes et alternativ. Her blev løsningen at installere varmepumper i rækkehusene.

Og på Egevej i Assentoft fik boligerne et nyt fælles gasfyr.

I Hørning var de fire rækkehuse afhængige af en septiktank til spildevand. I forbindelse med renoveringen blev de tilsluttet den lokale kloak, og septiktanken blev sløjfet.

I slutningen af 2019 var renoveringen færdig, og hos Boligselskabet af 2014 håber man på, at renoveringen kan række langt ind i fremtiden.

Hvis du vil se mere om renoveringer