Helhedsplan i Fjordvænget

Korsør

Fjordvænget i Korsør

Nye elinstallationer, nyt tag og markant forbedret indeklima og livskvalitet var resultaterne af helhedsplanen i BoligKorsørs afdeling Fjordvænget.

Med kig til Storebælt har afdelingen en attraktiv lokation. Men alligevel stod mange af boligerne tomme.

En forklaring kunne være efterkrigstidens byggemetoder, som medførte utætte vinduer, uisolerede facader og aspestfyldte tage.

Der var et stort behov for renovering i Fjordvænget. Både med henblik på et forbedret varmeforbrug, men også med fokus på fremtidssikring af afdelingen.

Men planlægningen krævede, at BoligKorsør måtte tænke i nye baner.

Ved årsskiftet ’17 blev der taget hul på helhedsplanen. Se og hør i videoen, hvordan livet har ændret sig for beboerne:

”Man trives, når man bor godt,” fortæller beboerformand Jørgen Jensen. Hør i videoen, hvordan Fjordvænget har skabt boliger, hvor beboerne trives.

”Det har været værd at vente på”

Bodil Skøtt er en af de genhusede beboere. Genhusningen har for hendes vedkommende varet to år. Det lyder umiddelbart som lang tid.

Bodil forklarer dog, at det resultat hun er kommet hjem til, har opvejet alle de udfordringer, som renoveringen har indebåret. Det har været værd at vente på.

Elinstallationerne er skiftet i samtlige boliger og de gamle ydervægge har fået en klimaskærm; nemlig en ny ydervæg ovenpå den gamle væg for at isolere bedre.

Det gælder om at være konkurrencedygtig

Det var nødvendigt at tiltrække nye typer af beboere, og derfor står der nu 54 tilgængelighedsboliger med elevator.

Ebbe Jens Ahlgren, formand for BoligKorsør, fortæller om vigtigheden af at holde sig konkurrencedygtig inden for den almene boligsektor. Den samlede boligmasse er reduceret fra 186 til 165 lejligheder, hvoraf 3 er penthouse lejligheder, i forsøget på at forblive konkurrencedygtig.

Hvis du vil se mere omkring helhedsplaner