Renovering råder bod på byggeskader

Middelfart

Lillebæltsvænget i Middelfart

Lillebæltsvænget i Middelbart havde behov for en renovering efter effekterne af to alvorlige byggeskader længe havde generet beboerne. Kig med og find ud af, hvordan den almene boligorganisation CIVICA fik rådet bod på de byggetekniske fejl.

Renoveringen stod på mellem 2016-2017 og omfattede blandt andet stabilisering af tagkonstruktioner og renovering af murværk. Dette skyldtes, at de ustabile tagkonstruktioner gav anledning til revnedannelser i boligernes indervægge. Yderligere blev alle boliger efterisoleret til gavn for beboernes varmeøkonomi. 

I videoen kan du høre projektleder Jane Clausen fortælle om byggeskaderne, og hvordan man fik bugt med dem.

Renovering uden genhusning

Beboerne var ikke genhuset under renoveringen, da håndværkerne som udgangspunkt kun renoverede den udvendige side af boligerne. Derfor var der i særlig høj grad fokus på at bevare et højt informationsniveau, så beboerne følte sig velinformerede og trygge under hele renoveringsforløbet. 

En lærerig renovering

Som noget helt særligt blev størstedelen af renoveringen gennemført af lærlinge. I videoen kan du blive klogere på det indbyggede lærlingeprojekt, når entrepriseleder Kasper Bay fortæller om projektets intentioner og resultater. 

 

Hvis du vil vide mere om renovering og boligkvalitet