Magrethevængets forvandling til Magrethehusene

Maribo

Magrethehusene i Maribo

Når en afdeling bliver revet helt ned til fundamentet, er det på tide med et nyt navn. Således gik Lolland almennyttige Boligselskabs afdeling fra at hedde Magrethevænget til Margrethehusene.

Magrethehusene består af 37 flotte og anderledes rækkehuse, som har solcellepaneler og græs på tagene. Bæredygtighed og kvalitet udgjorde de overordnede ambitioner for byggeriet.

Afdelingen er bygget efter 2020 standard, hvilket giver et meget lavt varmeforbrug.

Se med i videoen nedenfor, og hør Helen Siegvardsen, formand for boligorganisationen, fortælle om processen:

Mere end 200 personer var interesseret i at få fingrene i en af de nye boliger. Hør i videoen, hvordan renoveringsprocessen har gjort afdelingen attraktiv igen.

Magrethevænget – hvad blev revet ned?

Før bestod afdelingen af 111 etageboliger, som ikke længere var efterspurgte. Boligorganisationen blev nødt til at tænke ud af boksen, hvis afdelingen skulle fremtidssikres.

Etageboligerne blev derfor revet ned til fundamentet, og fra støvet rejste Magrethehusene sig.

Eftersom rækkehusene er en helt anden boligtype end etagebyggeriet, er det vigtigt, at navnet matcher, siger Helen Siegvardsen.

 

Boliger til fremtidige generationer

Det var vigtigt for boligorganisationen, at lejeniveauet i de nye rækkehuse skulle holdes nede. Derfor er de ikke kæmpe store og prangende, men i stedet lækre med fokus på god kvalitet, så de også vil være attraktive for fremtidige generationer.

Det har alt i alt medvirket til, at der tilbydes en høj standard af almene boliger i Lolland kommune.

Hvis du vil se mere om fremtidssikring