Boligområde moderniseres fra top til tå

Randers

Afdeling 27 i Randers

I Randers finder man et eksempel på et alment boligbyggeri, der er blevet renoveret og ombygget med udgangspunkt i beboernes behov og ønsker.

Randers Boligforening af 1940's afdeling 27 består af en treetagers boligblok, der i alt rummer 45 boliger. Forud for renoveringen bar bebyggelsen præg af mange års slid i sådan en grad, at en renovering var nødvendig.

I 2017 påbegyndte man en totalrenovering, der skulle forvandle de udtjente boliger til moderne hjem. Desuden reducerede man antallet af lejligheder fra 51 til 45 større boliger og der blev etableret elevatorer i alle opgange. 

I videoen kan du se, hvordan de tidligere nedslidte boliger er blevet forvandlet til topmoderne hjem, der efterlever beboernes såvel som tidens krav.

Klik på videoen og bliv taget med til afdeling 27, hvor renoveringen har forbedret beboernes forhold og givet boligkvarteret et nyt udtryk.

En beboerinvolverende renoveringsproces 

Renoveringen var så omfattende, at det var nødvendigt at genhuse beboerne. For at sikre en vellykket genhusning inviterede man beboerne til personlige samtaler. Her kunne beboerne lufte deres behov og ønsker, ligesom de til disse samtaler blev informeret om renoveringsforløbet.

Det var ikke alene i genhusningsfasen, at beboernes behov og ønsker blev tilgodeset. Beboernes ønsker blev ligeledes mødt i den nye indretning af lejlighederne, hvor lejerne fik mulighed for at få indflydelse på boligernes nye inventar og dermed sætte et personligt præg på boligen.

Hvis du vil vide mere om renovering og boligkvalitet