Udvikling og reduktion

Nordborg

Nordborg på Als

Når udviklingen vender, er det vigtigt at kunne følge med. Det er Boligselskabet DANBO klar over, og derfor blev ejendomme i afdeling 8 og 14 i Nordborg revet ned.

Fremtidssikring ved prognoser

En prognose over udviklingen i Nordborgs befolkning viste, at der ville forekomme en nedgang i befolkningen frem til 2030. Byen vil komme til at huse 2.000 færre personer, og antallet af ældre vil stige, mens antallet af børnefamilier vil falde.

Hør i videoen neden for, hvordan Boligselskabet DANBO fremtidssikrer sig:

Det er vigtigt at holde fingeren på pulsen som boligorganisation. Se i videoen, hvordan Boligselskabet DANBO gør det – samtidig med, at de giver tilbage til Moder Jord.

For at følge med byens udvikling, valgte DANBO at nedrive de udlejningsejendomme, som ikke matchede fremtidens krav og efterspørgsel.

Klar til det nye Nordborg

Sønderborg kommune har sat fokus på udviklingen af bymidten. Boligblokkene i afdeling Tjørning stod udenfor byens kerne og bestod ikke af ældrevenlige boliger, hvilket lå til grund for nedrivningen.

Men nedrivningerne betyder ikke, at liv udenfor bymidten bliver kvalt. For at give lidt tilbage til Moder Jord, er der blevet plantet træer på udvalgte områder. DANBO er klar til det nye Nordborg.

Hvis du vil vide mere om reduktion