Når nedrivning giver plads til nybyggeri

Kærby

Kærby ved Aalborg

Nogle gange kan det bedre svare sig at rive en bygning ned, fremfor at renovere den. Dette var tilfældet i Vivaboligs afdeling 12 i Kærby nær Aalborg, hvor et plejehjem blev revet ned, og 28 nye familieboliger blev opført.

På Asylvej i Kærby stod det tidligere plejehjem ’Kærby Hvilehjem’. Da det blev varslet, at plejehjemmet skulle rives ned, trådte Vivabolig til.
Det var en unik mulighed, der resulterede i 28 attraktive familieboliger, som varierer fra 65-94 kvm. Se forvandlingen i videoen nedenfor:

Det er en sjælden mulighed, som Vivabolig har fået. Det er ikke så ofte, at man får lov til at bygge på så attraktiv en placering, fortæller Lotte Bang, direktør i Vivabolig.

Hvordan sikrer man sammenhæng?

Det kan være svært at få en ny, moderne bygning til ikke at stikke for meget ud fra dens omgivelser. Især når den ligger midt i et villakvarter. De omkringliggende etagebyggerier har givet inspiration til bygningens udseende, for at sikre sammenhæng i områdets udtryk.

Der er tænkt i langtidsholdbare og driftsvenlige materialer – de gamle mursten fra plejehjemmet blev også genanvendt i andre byggeprojekter.

Energiopmærksomhed har været et omdrejningspunkt under hele renoveringen. Uderummene har også fået en tur – der er blevet lavet parkeringspladser, legeplads samt cykelskur.

Hvis du vil se mere om nedrivning og nybyggeri