Renovering skaber energirigtige hjem

Århus

Nydamsparken i Århus

Nydamsparken er en del Boligkontoret Århus og blev opført i 1958. Efter adskillige tekniske undersøgelser stod det klart, at det var nødvendigt at gennemføre en omfattende renovering af boligerne.

Tag med til Nydamsparken og få et indblik i, hvordan boligområdet i dag rummer moderne og energirigtige hjem. 

Hør afdelingsformand Hanne Nielsen fortælle om projektet, der øgede boligkomforten og skabte energirigtige hjem.

Renoveringens omfang

Renoveringens hovedgreb var en ny indpakning af den samlede bebyggelse. Dette omfattede blandt andet topisolerede og varmebesparende facader, gavle og tage. Derudover fik alle boliger nye vinduer og ventilationsanlæg.

Tilsammen har renoveringen bidraget til en væsentlig forbedring af både indeklimaet, energiforbruget og ikke mindst boligkomforten.

Desuden har afdelingen fået et nyt og moderne udtryk, da mørke teglsten nu pryder boligernes facader og står i flot kontrast til de nye hvide vinduer og altaner.

Yderligere er 87 af de tidligere boliger ombygget til 60 helt nye lejligheder. En række af disse boliger er indrettet med større tilgængelighed, og der er blevet installeret elevator i opgangene. 

Udearealer der inviterer til aktivitet og fællesskab

I forbindelse med renoveringen fik Nydamsparkens udearealer også en tur. Her var der fokus på at skabe gode rammer for fællesskab. Området rummer nu blandt andet hyggelige grønne områder og legefaciliteter til områdets yngste beboere.

Hvis du vil vide mere om energirenovering