Renovering medfører besparelse i Sundtoften

Nykøbing F

Totalrenovering i Nykøbing F

En årlig besparelse på ca. 600.000 kr. vil Sundtoften i Nykøbing opleve som følge af den gennemgribende renovering. Renoveringsprocessen er en fremtidssikring af boligerne, så de også kan lejes ud i fremtiden.

Fra 1980 til 1983 blev 301 boliger opført i tre etaper. Afdelingen blev til Sundtoften, som altid har været et eftertragtet sted at bo, med fine ventelister og et stærkt beboerfælleskab.

Men års brug har indhentet afdelingen, som havde utidssvarende badeværelser med skimmelsvamp og fugt i gavl og tag.

Badeværelserne var opført med gipsplader omkring brusenichen, hvilket har medført skimmelsvamp hos mange beboere.

Badeværelserne stod derfor overfor en totalrenovering. Men der findes mange måder at lave et badeværelse på.

Se med i videoen og hør, hvad der gør Sundtoften anderledes end de fleste:

Mange beboere er så stolte af resultaterne, at badeværelset nu er det første, de viser deres gæster, når de kommer på besøg.

Prøvebadeværelser giver god mening

Der blev lavet tre prøve-renoveringer af badeværelser, som skulle danne udgangspunkt for renoveringen af de resterende 298 badeværelser.

På denne måde havde beboerne mulighed for at se, hvordan resultatet ville blive. Beboerne blev også tilbudt at være med til at designe deres eget badeværelse, og dermed sætte et personligt præg på resultatet.

Prøvebadeværelserne gav ikke blot en følelse af involvering hos beboerne. Arbejdsprocessen blev nemlig optimeret, og fejlene blev rettet, inden de resterende badeværelser blev renoveret.

Det betød, at de kunne laves på den halve tid og til den halve pris.

Uforudsigelige elementer

Det viste sig, at 1/3 af alle tagsten trængte til en udskiftning. Boligorganisationen valgte at finansiere taget selv, hvilket medførte en huslejestigning på 7 %.

Det har dog vist sig at være en god og nødvendig investering - Boligorganisationen regner nemlig med at undgå skimmelsvamprenoveringer for ca. 600.000 kr. årligt, som følge af den bedre isolering i taget.

Hvis du vil se mere om renoveringer