Renovering med fokus på lysindfald i Vesterlund

Hjørring

Vesterlund i Hjørring

I BoVendias Vesterlund i Hjørring var mange af boligerne små og utidssvarende. Mangel på lysindfald resulterede i mørke boliger og adgangspartier. Køkkenerne levede ikke op til nutidens forventninger. Al den mørke og mangel på transparens skabte et utrygt miljø, som gjorde boligerne mindre eftertragtede.

Den oprindelige bygning blev opført i 1976 og var derfor præget af datidens standarder – også energimæssigt, fortæller Lars Bøje Hjort, driftschef.

Nu er facaderne åbnet mere, så der strømmer masser af dagslys ind i gangarealerne imellem lejlighederne. Køkkenarealer og badeværelser er blevet opdateret, så de lever op til nutidens standarder.

Se transformationen i videoen nedenfor:

Lysindfald er et vigtigt element i renoveringer. I Vesterlund har man omfavnet udfordringerne, og skabt bæredygtige løsninger.

Under renoveringen har der været fokus på energibesparende tiltag. Der er blevet oprettet en klimaskærm med ny isolering, samt installeret nye vinduer. På denne måde holder bygningen bedre på varmen, og lever nu op til nutidens krav om miljøvenlighed, samtidig med at boligerne har fået mere dagslys.

”Resultatet taler for sig selv”

Der var et ønske om at dele den kompakte facade op. Rent arkitektonisk har man skabt vertikale opdelinger af bygningen, ved at arbejde med farver, materialitet og arkitektonik, så bygningen giver den bedst mulige oplevelse.

”Resultatet taler for sig selv,” siger Lars Bøje Hjort. Selvom det har været lang tid undervejs.

Arkitekt Søren Nygaard viser rundt i de nye og flotte lejligheder. Ved at udnytte alle vinduespartier, trækkes der lys fra boligerne ud igennem til gangpartierne og omvendt. Det giver et mere venligt og trygt boligmiljø.

Der er også arbejdet med tilgængelighed i boligerne. Altanen er endda blevet større, fordi man har rykket vinduespartiet længere ind. Herfra kan beboerne sidde og nyde udsigten over Nordjylland.

Hvis du vil se mere om renoveringer og boligkvalitet