Stor renovering i Sorgenfrivang II

Virum

Renovering med fokus på bæredygtighed

Efter otte lange års forberedelse kunne entreprenøren endelig gå i gang med en af de største renoveringer den almene boligsektor nogensinde har set, og Lyngby Almennyttige Boligselskabs afdeling Sorgenfrivang II blev forvandlet.

Lige nord for København ligger afdelingen Sorgenvangfri II. Afdelingen består af tre højhuse på 14 etager, som alle blev bygget i 1950’erne. Men tidens tand havde gnavet, og i 2007 var det tydeligt, at afdelingen trængte til en gennemgribende renovering.

I 2015 kunne entreprenøren endelig gå i gang med renoveringen. Forbedring af facaden var et af fokusområderne. Man tog de gamle elementer ud, og langsomt, men sikkert, forvandlede Sorgenfrivang II sig indvendigt og udvendigt.

”Det har fået et løft, som gør, at man føler sig glad, hver gang man kommer hjem”, siger Birthe Rasmussen.

Bump på vejen

I bogstavelig forstand. Beboer Birthe Rasmussen beretter om, at vandpytter, grus og sten på vejene under renoveringen har været generende. Og der var blevet trukket store veksler på hendes tålmodighed.

De tekniske installationer, som sørgede for vand, el og varme, var meget nedslidte og isoleringen i gavle, tag og facade var i meget ringe stand. Bygningerne levede ikke længere op til nutidens krav.

 

Store visioner

Afdelingbestyrelsens vision var at skabe balance mellem social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed, og det er i høj grad lykkedes.

Birthe Rasmussen har været beboer i afdelingen siden 1960, og havde længe gået og drømt om en renovering.

De nye facader og altaner giver lejlighederne mere lys og åbenhed, og Birthe Rasmussen føler sig nu glad hver gang hun kommer hjem. ”Nu er bygningerne lette og elegante”, forsætter hun.

 

Læs mere om projektet i Sorgenfrivang II.

 

 

Hvis du vil se mere om energirenovering