Renovering fremtidssikrer boligområde

Haderslev

Skovbærparken i Haderslev

Før renoveringen af Skovbærparken bar boligområdets bebyggelser præg af mange års slitage, og de efterhånden udtjente boliger trængte til en kærlig hånd. Se med og bliv klogere på renoveringen, når en af områdets beboere byder inden for i sit nyrenoverede hjem.

Boligerne i Skovbærparken blev oprindeligt opført mellem 1968 og 1976. De efterhånden mange år på bagen havde sat sine spor, og der herskede ingen tvivl om, at en renovering var nødvendig.

I dag er renoveringen godt undervejs, og mange boliger er allerede forvandlet til attraktive hjem. Nedslidte og utidssvarende boliger er derfor snart fortid i Skovbærparken, som forventes at være færdigrenoveret i 2021.

I videoen kan du høre beboer Tanja Konstmann Mühl fortælle om renoveringen.

Renoveringens omfang

Den gennemgribende renovering tager fat fra inderst til yderst. Renoveringen omfatter blandt andet nye gulve og vinduespartier, og der bliver også installeret nyt køkken og bad i alle boliger. Derudover installeres der nye altaner og nye ventilationsanlæg. Tilsammen skaber det et bedre indeklima til glæde og gavn for beboerne.

Et hovedtema for renoveringen er fremtidssikring af boligerne. Derfor anvendes der i forbindelse med renoveringen slidstærke materialer, der kan holde i mange år. 

Genhusning

Under renoveringsforløbet genhuses beboerne. For at sikre den bedst mulige genhusning, orienteres beboerne løbende om renoveringens fremgang. I dag er flere beboere allerede tilbage i deres hjem, hvor de kan nyde godt af renoveringens resultat.

Hvis du vil vide mere om renovering og boligkvalitet