Udearealer der skaber gode betingelser for fællesskab

Fredericia

Grønningen i Fredericia

Motionsredskaber, indhegnede boldbaner og små grillpladser er blot nogle af de faciliteter, som man i dag kan benytte sig af i Korskærsparkens nye grønne åndehul: Grønningen. Se med og oplev, hvordan rekonstruktionen af Grønningen har skabt bedre sammenhæng mellem Korskærparken og den øvrige del af Fredericia.

Ideen bag Grønningen var at skabe sammenhæng mellem boligområdet Korskærparken og den omkringliggende by. Derfor er den tidligere store græsplæne forvandlet til en bypark med adskillige faciliteter og stisystemer, der slynger sig gennem området. 

I denne video kan du se, hvordan boligområdets udeareal er blevet moderniseret og gjort til et attraktivt opholdssted for områdets beboere og resten af byens borgere. 

Klik og hør arkitekt Helene Plet fortælle om nogle af de nye tiltag og faciliteter.

Arealer der inviterer til aktivitet

Renoveringen af boligafdelingens udearealer havde til formål at skabe liv og fremme fællesskabet. Derfor er området nu indrettet med adskillige legepladser, hyggekroge og fitnessredskaber til glæde og gavn for områdets besøgende og beboere. Med renoveringsprojektet er der dermed skabt nye betingelser for mere aktivitet og fællesskab i mellem beboerne.

En involverende proces

Forud for renoveringen af områdets udearealer blev der afholdt en række workshops. Her kunne beboere og byens andre borgere komme med deres idéer til nyskabelsen af området.

Læs mere om udviklingen i området på udsatteområder.dk.

Hvis du vil se mere om tryghed og infrastruktur