Renovering af uderum

Fredericia

Afd. 502 Østerbo i Fredericia

Med nyetablerede mikrohaver, vildt græs og mere lys, står folk nu i kø for at bo i Boligkontoret Fredericias afdeling Østerbo. Uderum og lejligheder har nemlig været omdrejningspunktet for renoveringen af afdelingen, som består af i alt 46 lejemål.

Inden renoveringen blev der afholdt workshops, hvor beboerne kunne byde ind med deres ønsker til det nye uderum. Ønskerne var bl.a. små rum, plads til at opholde sig, cafestemning og mulighed for dyrkning af grøntsager. Disse ønsker udgjorde rammerne for arkitekt Helene Plet, da hun skulle designe uderummet.

Resultatet blev blandt andet en række såkaldte ’mikrohaver’. I mikrohaverne kan beboere med grønne fingre dyrke deres egne grøntsager. Og de pynter endda også, mener beboer Steen Andersen.

Hør mere om renoveringen i videoen nedenfor:

Selv tidsler har deres plads og kan gøre nytte. Se områdets forvandling i videoen.

Der skal være plads til tidsler

Alt behøver ikke at være dyrket, skåret, klippet og trimmet. Som en del af det nye uderum er der skabt plads til det vilde, hvor selv tidslerne får lov at vokse. Her bliver græs og ukrudt kun slået to gange årligt.

Steen Andersen synes nu også umiddelbart, at de små mikrohaver ligner ukrudt – men snart vokser der en masse sommerblomster.

Større lysindfald

Ud over uderummene har lejlighederne også fået en tur. Alle lejligheder er blevet gennemrenoveret og to ud af tre lejligheder er blevet tilgængelighedsboliger.

Ved at lave altaner med et glasværn åbner man endnu mere op for, at lys kan komme ind i lejligheden, samtidig med at udsynet bliver bedre.

Udvendigt har man valgt at bevare facaderne, hvilket giver en god balance mellem nyt og gammelt.