'Det vilde strøg' skaber sammenhæng og tryghed

Nykøbing Falster

Ydre Østerbro i Nykøbing Falster

Ydre Østerbro er et område på hele 145.000 kvm med kun 502 lejemål. På grund af de store afstande var det nødvendigt at finde en måde at binde området sammen. Området var spækket med muligheder - de skulle bare udnyttes ordentligt. Projektet ’Det vilde strøg’ blev løsningen.

Boligselskabet Fjordparken, Nykøbing Falster Boligselskab og Guldborgsund Kommune igangsatte i samarbejde ’Det vilde strøg’. Projektet havde til formål at binde området sammen internt, men også at skabe sammenhæng med den omkringliggende by, vandet og skoven.

Mere konkret skulle de store græsplæner, hegn og tætte beplantninger forvandles til et stiforløb, som indbyder til leg, læring, nydelse og fællesskab.

Se videoen nedenfor og hør mere om uderummenes betydning for området:

En mere sammenhængende bydel, bedre adgang til naturen, nye aktiviteter og nye fællesskaber er resultatet af projekt ”Det vilde strøg”.

Beboerinddragelse der batter

Birtgitte Echwald, projektleder i Guldborgsund Kommune fortæller, at projektet er et vigtigt led i indsatsen på Østerbro.

Der skal skabes beplantning og hyggekroge, som vil gøre området attraktivt for områdets beboere, men ’Det vilde strøg’ skal også tiltrække andre.

Ved brug af beboerinddragelse blev der fastlagt nogle fokusindsatser. Disse var primært mad- og aktivitetsrelaterede. Små bede med urter, legepladser og parklignende områder blev etableret som stop på vejen, når man følger ’Det vilde strøg’.

Maria Vilstrup, arkitekt hos Friis Andersen Arkitekter fortæller, at samarbejdet mellem boligforeningerne og kommunen bidrager til at opgradere hele området og sikre et bedre omdømme.

”Der er stort set ikke en ledig bænk”

Tidligere fandtes der ikke en naturlig forbindelse gennem området.

Det var i stedet spækket med hegn og skilte, hvor der stod ”græsset må ikke betrædes”.  Det gjorde det besværligt at færdes i området.

Kaj Funch og Werner Iversen Madsen er beboerformænd og har boet i området i hhv. 35 og 29 år. De viser stolte området frem.

Det er ofte de små detaljer, som et lille bed med påskeliljer eller en lampe nær et bord-bænkesæt, der gør en stor forskel.

”Der er stort set ikke en ledig bænk,” fortæller Werner, og fortsætter: ”’Det vilde strøg’ spiller hele vejen igennem.”

Hvis du vil se mere om uderum og tryghed