Renovering giver lavere udgifter

Lillerød

Uglevang i Lillerød

Boligafdeling Uglevang er et åbent og lyst byggeri, og den største af Lillerød Boligforenings afdelinger. Dog var utætte vinduer og gammel isolering i gavlene årsag til høje varmeregnskaber for beboerne.

Renoveringens omfang

Der var behov for en gennemgribende renovering i Uglevang. Den siddende bestyrelse i boligforeningen havde længe haft et ønske om istandsættelse.

Projektet betød helt nyt tag og isolering, udskiftning af vinduespartier samt renovering af alle altaner. Byggeriet er nu gennemisoleret, og beboerne skal ikke længere bekymre sig om økonomien, når de tænder for varmen om vinteren.

Se med, og hør hvordan beboerengagement kan medføre mere end bare fysiske forbedringer.

Mere end en fysisk forbedring

Leif Boyer Petersen, formand for byggeudvalget, lægger vægt på den betydning, de nye vinduespartier har haft for afdelingen. Beboerne i yderlejlighederne har mærket et stærkt forbedret varmeregnskab.

Engagement i ejendommen

En engageret beboer i Uglevang, foreslog at lave et fælles symbol for boligafdelingen. Han kontaktede en ven, som designede en teknisktegnet ugle, som blev placeret på byggeriets facade.

I forbindelse med renoveringsprojektet skulle uglen tages ned. Leif Petersen var nervøs, men murermesteren i projektet var dygtig til at finde på en løsning.

Uglen blev sat op igen, så alle gæster nu ser den oplyste ugle, når de ankommer.

Det har haft stor betydning for beboerne, og medvirker til at de føler ejerskab til den renoverede bebyggelse.

Hvis du vil se mere om forbedring af indeklima